Navigacija

Obaveštenje o javnim razgovorima sa podnosiocima prijava na Javni konkurs za izdavanje dozvola za emitovanje RTV programa za područje regiona, lokalna područja i područje grada Beograda

Članovi Saveta će u narednom periodu obaviti javne razgovore sa podnosiocima prijava na Javni konkurs za izdavanje dozvola na regionalnom nivou i na nivou grada Beograda.

Predviđeno je da se razgovori vode sa podnosiocima prijava u:

Nišu, 24. novembra 2008. godine, u zgradi Regionalne privredne Komore;

Kragujevcu, 25. novembra 2008. godine u zgradi Šumadijskog upravnog okruga i u Beogradu 27. novembra i 8. decembra 2008. godine u prostorijama Agencije.

U Nišu će članovi Saveta razgovarati sa predstavnicima: TV NTV iz Niša, TV 5 iz Niša, Folkdisk Televizija iz Zaječara, TV RTK iz Negotina, Radio Leskovac iz Leskovaca, EM Radio iz Knjaževca.

U Kragujevcu će članovi Saveta razgovarati sa predstavnicima: TV Kragujevac iz Kragujevca, TV 5 iz Užica, Radio FLESH iz Aranđelovca, Radio Kragujevac iz Kragujevca, Radio Sky-FM iz Kragujevca, Radio Hit iz Kragujevca, Radio Dženarika iz Čačka, Star FM Radio iz Čačka, Keš Radio iz Vrnjačke banje, Radio 996 FM iz Kraljeva, FOLK Radio Stotka iz Vrnjačke banje, Radio Zavičaj plus iz Kraljeva, Plus Radio iz Novog Sada.

Prvog dana razgovora u Beogradu, 27. novembra 2008. godine, članovi Saveta RRA će razgovarati sa predstavnicima: Radio X iz Požarevca, Radio Požarevac iz Požarevca, Radio Duga iz Požarevca, Radio Skala iz Šapca, Radio Podrinje iz Loznice, Drina Radio iz Loznice i TV Podrinje iz Loznice.

Drugog dana razgovora u Beogradu, 8. decembra 2008. godine, članovi Saveta RRA će razgovarati sa 17 predstavnika podnosilaca prijava za region grada Beograda: Radio A1, Bum Bum Radio, Ekološki radio Bandini, Radio Jat, Sky Radio, Radio Bonton, Radio Golf, Radio Stil, Radio HIT, Radio Maxiss, Radio Maxiss Plus, Radio Zam, Radio 24, Radio Slovo Ljubve, Radio Centar, Radio Antena FM, Jat Radio Tesla, svi iz Beograda.

Konačnu odluku o dodeli dozvola za emitovanje RTV programa prema poslednjem Javnom konkursu, Savet RRA će doneti u zakonskom roku.

Posle održanih javnih razgovora sa podnosiocima prijava za regionalna područja i područje grada Beograda, članovi Saveta RRA će odluku o dodeli dozvola doneti zajedno sa odlukom o dodeli dozvola za lokalna područja.

Podsećanja radi Javni konkurs e bio raspisan i za lokalna područja, a prema Zakonu o radiodifuziji nisu predviđeni javni razgovori sa podnosiocima prijava za lokalna područja.

Zakon o radiodifuziji predviđa rok od 90 dana od objavljivanja liste kandidata koji su ispunili uslove Javnog konkursa do donošenja odluke o dodeli dozvola.

Back to top