Navigacija

Saopštenje Saveta RRA povodom emisije „Preljubnici“

Savet RRA je danas okončao postupak za izricanje mera emiteru TV Pink zbog emisije „Preljubnici“ koja je emitovana u petak 8. februara čiji sadržaj može da naškodi fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine.

Emiteru je naloženo da emisiju Preljubnici i slične programa sa ovakvim sadržajima ne može  da emituje pre ponoći. Savet je upozorio predstavnike TV Pink da sve emisije moraju biti označene na pravilan način za godište  kome su namenjene, a u skladu sa Opštim obavezujućim upustvom. Kada je reč o konkretnoj emisiji, i eventualnim  saznanjima autora o krivičnom delu na osnovu koga je napisan scenario za ovu emisju, Savet očekuje da nadležni organi sprovedu postupak u skladu sa zakonom.

Savet je upozorio TV Pink da je sadržaj ove emisije suprotan Zakonu o radiodifuziji i Opštem obavezujućem uputstvu o ponašanju emitera (kodeks) i obavezao emitera da ovo saopštenje javno objavi u svojim centralnim informativnim emisijama uz izvinjenje gledaocima. Zbog spornog sadržaja, u skladu sa zakonom protiv TV Pink je podnet i zahtev za pokretanje prekršajnog  postupka.

 

Back to top