Navigacija

Saopštenje za javnost povodom tužbe SOS kanala

Republička radiodifuzna agencija je iz medija saznala za presudu Privrednog suda u Beogradu donetoj u postupku po tužbi SOS kanala i takav ishod je za Agenciju potpuno neočekivan.  RRA će, s obzirom da presudu do sada nije dobila, ukoliko navodi iz štampe budu tačni, nakon analize same presude svakako uložiti žalbu.

 

RRA od početka ovog postupka smatra da ne može biti odgovorna za tehničke karakteristike i eventualnu neispravnost  bilo kog kanala ili frekvencije jer je to van njenih zakonskih ovlašćenja.

 

RRA ima zakonsku obavezu da svaku radiofrekvenciju koja se nalazi u Planu raspodele frekvencija dodeli putem javnog konkursa, a o tome koje se frekvencije nalaze u pomenutom dokumentu odlučuje Ministarstvo nadležno za oblast telekomunikacija uz učešće RATEL-a. Nakon izdavanja dozvola RRA ima nadležnosti u praćenju programa emitera, a nema ovlašćenja kao ni tehničke kapacitete da vrši kontrolu tehničkih parametara i eventualno učestvuje u otklanjanju štetnih smetnji ili koordiniše mađunarodni radiodifuzni spektar. 

 

Izvršni direktor

Dragan Lukić

Back to top