Navigacija

TV Pink upozorenje, a dozvola za mrežu K5 u petak

Savet RRA izrekao je danas meru upozorenja emiteru TV Pink zbog kršenja Zakona o radiodifuziji, Zakona o javnom informisanju i Kodeksa o ponašanju emitera i obavezao emitera da prestane svako dalje kršenje ovih propisa kao i vođenje kampanje protiv bilo kog pojedinaca ili organizacije. Savet zahteva i da televizija Pink ne koristi uvredljiv ton u odnosu na bilo koga, da poštuje načela profesionalizma i dostojanstva ličnosti.
Savet očekuje da kompanija Pink u svojim programima, kako terestrijalnim, tako i kablovskim, dosledno sprovodi odredbu Kodeksa o ponašanju emitera koja definiše obavezu emitera da se stara da lično uverenje i mišljenje urednika i novinara ne smeju da diskriminatorno utiču na izbor teme i način njenog predstavljanja.
Savet RRA je danas zaključio raspravu o tački dnevnog reda u okviru koje je predviđeno donošenje odluke o izdavanju dozvole za emitovanje televizijskog programa za zonu servisa – cela Republika, mreža K5. Savet će glasanje o ovoj tački dnevnog reda obaviti u nastavku sednice koji će biti održan u petak 9. avgusta 2013. godine.
 


Savet RRA

Slike

  • /uploads/attachment/vest/186/1375883609__sastanak-rra.jpg
Back to top