Navigacija

NOVA S prekršila izbornu tišinu

Nova S je dana 01. aprila 2022. godine prekršila izbornu tišinu prikazivanjem izbornog programskog sadržaja u emisiji informativnog programa „Među nama“. 
U emisiji je prikazan razgovor sa Biljanom Stojković, kandidatkinjom koalicije „Moramo“ za predsednicu Srbije, u trajanju oko 30 minuta. Tokom razgovora emitovan je i kajron predizbornog sadržaja. 
U istom programskom sadržaju objavljene su i izjave Aleksandra Jovanovića Ćute i Milana Turanjanina (potpisanih kao „koalicija „Moramo“), Miodraga Stankovića („Ajmo ljudi“), Jelene Milošević  („Ujedinjeni za pobedu Srbije“), Tamare Milenković Kerković (Srpski pokret „Dveri“), Janka Veselinovića („Ujedinjena opozicija Srbije“), Mioljub Majstorović (osnivač SNS u Čačku).
Savet Regulatornog tela za elektronske medije je na svojoj sednici, utvrdio da je takvim prikazivanjem programskog sadržaja, 48 sati pre dana glasanja, učinjena povreda člana 6 stava 3 Zakona o izboru narodnih poslanika.
Savet Regulatornog tela za elektronske medije nalaže televiziji NOVA S da prekine sa prikazivanjem izbornih programskih sadržaja za vreme izborne tišine. 

Savet Regulatornog tela je doneo odluku da o uočenom kršenju izborne tišine od strane NOVE S obavesti i nadležno regulatorno telo u Luksemburgu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1056/logo-sr_2x-696a22771910f2eff5bf14eae792adf13b2c442da797655fe558ff50c3a4d0f9.png
Back to top