Навигација

Саопштење Савета РРА поводом емисије „Прељубници“

Савет РРА је данас окончао поступак за изрицање мера емитеру ТВ Пинк због емисије „Прељубници“ која је емитована у петак 8. фебруара чији садржај може да нашкоди физичком, менталном или моралном развоју деце и омладине.

Емитеру је наложено да емисију Прељубници и сличне програма са оваквим садржајима не може  да емитује пре поноћи. Савет је упозорио представнике ТВ Пинк да све емисије морају бити означене на правилан начин за годиште  коме су намењене, а у складу са Општим обавезујућим упуством. Када је реч о конкретној емисији, и евентуалним  сазнањима аутора о кривичном делу на основу кога је написан сценарио за ову емисју, Савет очекује да надлежни органи спроведу поступак у складу са законом.

Савет је упозорио ТВ Пинк да је садржај ове емисије супротан Закону о радиодифузији и Општем обавезујућем упутству о понашању емитера (кодекс) и обавезао емитера да ово саопштење јавно објави у својим централним информативним емисијама уз извињење гледаоцима. Због спорног садржаја, у складу са законом против ТВ Пинк је поднет и захтев за покретање прекршајног  поступка.

 

Back to top