Навигација

Саопштење Савета РЕМ поводом ТВ Н1

Саопштење телевизије Н1 да је Регулаторно тело за електронске медије одобрило емитовање којим се крши предизборна тишина је неистинито и последица је непрофесионалног рада и необавештености ове телевизије.

Савет РЕМ-а обавештава јавност да нико од чланова Савета, нити било ко из стручних служби регулатора није консултован у доношењу одлуке Н1 да емитује спорни садржај или било који његов део.

РЕМ нема овлашћења да уређује програме пружаоцима медијских услуга дајући им савете или налоге шта смеју да емитују, а шта не, већ је та одговорност на онима који програм производе и емитују.

Пракса звања било кога за мишљење, шта да се емитује, а шта не, олако може да пређе у звање о томе шта сме да се пита, а шта не, а онда више нећемо имати информисање већ диктате центара моћи.

Савет РЕМ-а је на данашњој ванредној седници одлучио да о овом кршењу предизборне тишине и неистинитим тврдњама Н1 обавести Регулаторно тело за електронске медије Луксембурга, код којег је Н1 регистрован као пружалац медијских услуга.

Back to top