Навигација

Горан Петровић заменик председника Савета

Рођен 20. 08. 1956. године у Крагујевцу.
Завршио Прву крагујевачку гимназију у Крагујевцу, природно-математички смер.
Дипломирао на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу.
Положио је државни испит за рад у органима државне управе.
Новинарством почиње да се бави као студент и један је од покретача оснивања листа „ПОГЛЕДИ“, гласила студената у то време Универзитета „Светозар Марковић“ у Крагујевцу.
По завршетку студија, у периоду 1982-1993. године, новинар је и један од уредника овог листа, који је 1990. године штампан у тиражу од преко 200.000 примерака, са јасно профилисаном демократском опцијом националне оријентације.
Објављивао је у „Књижевним новинама“ и „Књижевној речи“.
Више година уређивао и водио ауторску радио емисију „Хроника најављене смрти“ на „Другој боји“ ЈП „Радио-телевизија Крагујевац“, чији је један од оснивача 1997. године.
У периоду 1997-2000. године радио као аутор и водитељ серијала под називом „Информативни разговор“ на телевизији Крагујевац.
Одлуком Народне Скупштине Републике Србије изабран за члана Савета Републичке радиодифузне агенције, 31. марта 2011. године ("Службени гласник РС" бр. 23/2011), а реизабран је 27.12.2016. године. ("Службени гласник РС" бр. 106/2016)
Маја 2014. године Одлуком Савета изабран за заменика председника Републичке радиодифузне агенције. 
Од фебруара 2016. године Одлуком Савета Регулаторног тела за електронске медије пренета су му права и обавезе председника Савета, до избора председника.

 

Као дипломирани правник обављао је више различитих функција:

  • Помоћник директора за економско-финансијске и правне послове у Здравственом центру „др Михајло Илић“ у Крагујевцу,
  • Помоћник директора за опште и правне послове у Апотекарској установи Крагујевац,
  • Начелник Одељења за имовину у Градској управи за имовину града Крагујевца,
  • Начелник Градске управе за имовину града Крагујевца,
  • Начелник Градске управе за инвестиције и развој града Крагујевца.

Са успехом је завршио:Међународну летњу школу “Health-Care Managment” 2003. и 2002. године, у организацији Европског центра за мир и развој - Универзитета за мир Уједињених нација,
програм: ECPD International Postgraduate Program “Primary Prevention of Addictive Diseases” 2003. године, у организацији Европског центра за мир и развој - Универзитета за мир Уједињених нација,
програм „Менаџмент у здравству III“ 2004. године, на Факултету организационих наука Универзитета у Београду – Институт за менаџмент,
Отац је два сина.

Back to top