Навигација

Саопштење после седнице Савета одржане 30. октобра 2012. године

У току поступка изрицања мера Савет РРА је наложио емитеру ТВ Пинк да без одлагања емисију „Прељубници“, пре почетка емитовања и на његовом крају, јасно означи као играни програм како јавност не би била у заблуди да је реч о документарном програму и у целости прекрије сигналом све псовке и увредљив говор. Савет је наложио емитеру ТВ Пинк да емисију „Прељубници“ јасно означи као програм који није прикладан за млађе од 16 година, а да у случајевима када садражај емисије није прикладан за млађе од 18 година емисију емитује након поноћи.
 
У току поступка изрицања мера Савет РРА је наложио емитеру Национална ТВ Хепи да без одлагања емисију „Луда кућа“, пре почетка емитовања и на њеном крају, јасно означи као играни програм како јавност не би била у заблуди да личности које се појављују не представљају себе и догађаје из свог живота и у целости прекрије сигналом све псовке и увредљив говор. Савет је наложио емитеру Национална ТВ Хепи да емисију „Луда кућа“ јасно означи као програм који није прикладан за млађе од 16 година, а да у случајевима када садражај емисије није прикладан за млађе од 18 година емисију емитује након поноћи.
 
У току поступка изрицања мера Савет РРА је наложио емитеру ТВ Прва да без одлагања емисију „Породичне тајне“, пре почетка емитовања и на њеном крају, јасно означи као играни програм како јавност не би била у заблуди да је реч о документарном програму и у целости прекрије сигналом све псовке и увредљив говор. Савет је наложио емитеру ТВ Прва да емисију „Породичне тајне“ јасно означи као програм који није прикладан за млађе од 16 година, а да у случајевима када садражај емисије није прикладан за млађе од 18 година емисију емитује након поноћи.
 
Од емитера се посебно очекује поштовање Опште обавезујућег упутства о понашању емитера – Кодекса понашања емитера и избегавање емитовања проблематичних садржаја у време када се може очекивати да малолетни гледаоци гледају програме телевизије.
 
У Београду,
30. октобра 2012. године
Савет РРА
Back to top