Навигација

Анализа извештавања о насиљу над женама представљена у Барселони

 

Представнице Регулаторног тела за електронске медије су данас у Барселони учествовале на састанку Групе за родну равноправност Медитеранске мреже регулаторних тела, где су представиле резултате Анализе извештавања о насиљу над женама (РТС 1 и ТВ Прва).

Резултати Анализе извештавања о насиљу над женама, указују да се у медијима недовољно покрећу теме о насиљу над женама као друштвеном проблему од јавног интереса.

Такође, истакнута је потреба да медији снажније преузму одговорност у промовисању родне равноправности, достојанства жене, борби против родне дискриминације, мењању стереотипа и става да је родно засновано насиље над женама приватни, а не алармантни друштвени проблем.

Анализа која је урађена за Србију део је шире студије коју спроводи Група за родну равноправност Медитеранске мреже регулаторних тела, а чији закључци и препоруке треба да послуже унапређењу извештавања о насиљу над женама и одговарајућој новинарској пракси, као и подизању свести о важности ове теме код шире јавности.

Медитеранска мрежа регулаторних тела основана је 1997. године и функционише као платформа сарадње и размене искустава држава Медитеранског басена, а која окупља 26 чланица из 23 земље.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/670/Barselona_2019__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/670/Barselona_2019__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/670/Barselona_2019__3_.jpg
Back to top