Навигација

Одговор Савета на текст ЦИНС-а

Одговор Савета на текст ЦИНС-а под насловом „Тајни извештај РЕМ-а: Телевизије пред изборе у служби Вучића“, објављеног дана 29.08.2019. године

Господа из ЦИНС-а очигледно верују да је земља равна плоча. И да је, за ту тврдњу, довољно што они то тврде, пошто се баве “истраживачким новинарством”, те, у њиховом случају, никакве грешке нису могуће. Равна је и крај. Потпис - ЦИНС.

Другачије, осим инсистирањем на глупостима, не може да се објасни ни њихов покушај да поново докажу постојање фамозног извештаја РЕМ-а, на шта смо два пута одговарали, показали прави извештај, који је, за разлику од “њиховог” заведен, има потпис, печат и још је, уз све то и објављен, али, не вреди.

“Извештај - земља равна плоча”, који поседује ЦИНС, је прави, а доказ за то су делови који постоје у правом извештају и који су, званично, послати Савету за борбу против корупције. Па, браво. Кајри Ирвинг би вам позавидео.

Нарочито на другом делу, причи о “тајном” извештају РЕМ, сачињеном за изборе 2016. године, а који је Гордана Суша, бивша чланица РЕМ, по наводима ЦИНС-а, “видела”, ваљда тајно.

А није. Током кампање су периодични извештаји о заступљености разматрани на седницама Савета РЕМ, али нису објављивани, о чему су упознати представници Парламентарне Скупштине Савета Европе и чланови Ограничене мисије ОЕБС/ОДИХР, на заједничком састанку.

Када је кампања завршена, више организација је објавило извештаје о заступљености, те завршни извештај Савет РЕМ није ни разматрао, јер није било никакве потребе за тим, пошто, осим објављивања већ познатих бројки о времену нечијег појављивања, РЕМ ништа друго није могао да ради, јер не може да уређује програме комерцијалних телевизија, нити да одређује ко ће се и колико на њима појављивати.

Све то су господа из ЦИНС-а могла да сазнају и у РЕМ-у, али их је, уместо тога више интересовало спиновање, па су навели податке из извештаја за изборе 2014. године по којима је Студио Б оличење објективности, баш некако у време када је Драган Ђилас губио власт.

А нису навели извештаје из 2012. године, када је Ђилас био све и свја, и, наравно, најзаступљенији политичар на том Студију Б.

Уз то, те 2012. Студио Б је емитовао и спотове који нису били део изборног блока, а промовисали су Ђиласа, што је било против закона. И тадашњи Савет РЕМ-а их није забранио.

Но, кога то данас брига, када је очигледан задатак да се докаже да је земља равна плоча и РЕМ крив за Ђиласов бојкот избора.

Што само сведочи о томе за кога ЦИНС ради. А тај се не зове Кајри Ирвинг.

Савет РЕМ-а

Back to top