Навигација

Представљена публикација о медијској писмености на ЕПРА састанку

Представници Регулаторног тела за електронске медије представили су у Сарајеву на састанку Европске платформе регулаторних тела (ЕПРА) публикацију о медијској писмености „Регулаторна тела за електронске медије и медијска писменост“ испред 53 европске земље и представника међународних организација.

Ова публикација објављена је у оквиру пројекта Европске уније и Савета Европе „Јачање правосудне експертизе о слободи изражавања и медија у Југоисточној Европи“ (JUFREX) на захтев РЕМ-а, са циљем да представи анализу најбољих примера европске праксе на плану унапређења медијске писмености, са посебним фокусом на улогу регулаторних тела, као и да дефинише препоруке за даље, потенцијалне активности у Србији.

Генерални секретар РЕМ-а Милан Тодоровић је приликом представљања публикације у оквиру радне групе ЕПРА о медијској писмености истакао да су закључци обjављени у публикацији посебно актуелни у овом тренутку када је то најбитнија тема наше свакодневице, а посебно је корисна читавом региону који дели слична искуства у овој области.

Првог дана одржавања 49. састанка ЕПРА, чији је домаћин Регулаторна агенција за комуникације из Босне и Херцеговине, разматране су и теме заштита малолетника у онлајн окружењу, европска аудиовизуелна дела и говор мржње у медијима.

Осим 53 земље чланице које окупља ова платформа Регулатора, састанцима присуствују представници Европске комисије, ЕРГА, Савета Европе, Европске аудиовизуелне опсерваторије и бројни други стручњаци из области аудиовизуелног сектора.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/655/Epra_Sarajevo_2019.jpg
  • /uploads/attachment/vest/655/Epra_Sarajevo_2019.1.jpg
Back to top