Navigacija

Predstavljena publikacija o medijskoj pismenosti na EPRA sastanku

Predstavnici Regulatornog tela za elektronske medije predstavili su u Sarajevu na sastanku Evropske platforme regulatornih tela (EPRA) publikaciju o medijskoj pismenosti „Regulatorna tela za elektronske medije i medijska pismenost“ ispred 53 evropske zemlje i predstavnika međunarodnih organizacija.

Ova publikacija objavljena je u okviru projekta Evropske unije i Saveta Evrope „Jačanje pravosudne ekspertize o slobodi izražavanja i medija u Jugoistočnoj Evropi“ (JUFREX) na zahtev REM-a, sa ciljem da predstavi analizu najboljih primera evropske prakse na planu unapređenja medijske pismenosti, sa posebnim fokusom na ulogu regulatornih tela, kao i da definiše preporuke za dalje, potencijalne aktivnosti u Srbiji.

Generalni sekretar REM-a Milan Todorović je prilikom predstavljanja publikacije u okviru radne grupe EPRA o medijskoj pismenosti istakao da su zaključci objavljeni u publikaciji posebno aktuelni u ovom trenutku kada je to najbitnija tema naše svakodnevice, a posebno je korisna čitavom regionu koji deli slična iskustva u ovoj oblasti.

Prvog dana održavanja 49. sastanka EPRA, čiji je domaćin Regulatorna agencija za komunikacije iz Bosne i Hercegovine, razmatrane su i teme zaštita maloletnika u onlajn okruženju, evropska audiovizuelna dela i govor mržnje u medijima.

Osim 53 zemlje članice koje okuplja ova platforma Regulatora, sastancima prisustvuju predstavnici Evropske komisije, ERGA, Saveta Evrope, Evropske audiovizuelne opservatorije i brojni drugi stručnjaci iz oblasti audiovizuelnog sektora.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/655/Epra_Sarajevo_2019.jpg
  • /uploads/attachment/vest/655/Epra_Sarajevo_2019.1.jpg
Back to top