Navigacija

Odluke sa 220. redovne sednice Saveta Regulatora

Savet Regulatornog tela za elektronske medije je na sednici održanoj dana 21. septembra 2020. godine, pružaocu medijske usluge TV Pink izrekao meru upozorenja zbog emitovanja programskog sadržaja u emisiji „Hit tvit“. Mera je izrečena zbog povrede odredbi člana 50. stav 1. Zakona o elektronskim medijima i člana 27. Pravilnika o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

Postupajući po službenoj dužnosti Savet Regulatora je protiv navedenog PMU pokrenuo i postupak izricanja mera zbog emitovanja programskog sadržaja u emisiji „Zadruga“. Takođe, Savet Regulatora doneo je odluku da nadležnom javnom tužilaštvu podnese krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo iz člana 138. stav 1. Krivičnog zakonika, koje se goni po službenoj dužnosti.

Na istoj sednici Savet Regulatora je doneo odluku da se izradi nacrt Pravilnika kojim će se vremena emitovanja rijalitija programa „prisilnog okruženja“ ograničiti na period od 23 do 6 časova.

Back to top