Navigacija

Studija pravnog okvira Regulatornog tela Srbije i usaglašavanje sa evropskim strandardima

Studija pravnog okvira Regulatornog tela Srbije i usaglašavanje sa evropskim standardima objavljena je danas uz pomoć i podršku Evropske unije i Saveta Evrope, a za potrebe Regulatornog tela za elektronske medije.

Svrha ove Studije je da utvrdi buduće delatnosti za podršku u razvoju Regulatornog tela za elektronske medije u vezi sa sprovođenjem Direktive o audiovizuelnim medijskim uslugama (AVMSD), kao i primeni novih zakona EU, kao što su Zakon o digitalnim uslugama (DSA) i Evropskog zakona o slobodi medija (EMFA).

Ova Studija predstavlja strateški bitan dokument za Regulatora u smislu pružanja jasnih smernica za donošenja brojnih podzakonskih akata, pravila i procedura, ali priprema za predstojeću novu regulativu u oblasti medija sa kojim Srbija tek treba da se usaglasi u procesu pristupanja Uniji.

Studija je urađena kao deo aktivnosti u okviru projekta “Zaštita slobode izražavanja i medija” (PROFREX), a koji je deo zajedničkog programa EU I SE “Horizontalna pomoć za Zapadni Balkan i Tursku” i dostupna je na srpskom i engleskom jeziku. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1229/slika-studija.jpg
Back to top