Navigacija

Program javne rasprave o Nacrtu pravilnika o načinu izvršavanja obaveza javnih medijskih servisa tokom izborne kampanje 2022

Na osnovu čl. 38. i 40. Zakona o elektronskim medijima („Službeni glasnik RS”, br. 83/14 i 6/16 – dr. zakon i 129/21), Regulatorno telo za elektronske medije utvrđuje

PROGRAM JAVNE RASPRAVE O NACRTU
PRAVILNIKA O NAČINU IZVRŠAVANJA OBAVEZA JAVNIH MEDIJSKIH SERVISA TOKOM IZBORNE KAMPANJE

1. U postupku pripreme opštih akata koji se neposredno odnose na pružaoce medijskih usluga, Regulatorno telo za elektronske medije sprovodi javnu raspravu o Nacrtu pravilnika o načinu izvršavanja obaveza javnih medijskih servisa tokom izborne kampanje (u daljem tekstu: Nacrt pravilnika).

2. Javna rasprava o Nacrtu pravilnika sprovodi se u periodu od 21. januara 2022. godine do 4. februara 2022. godine.

3. Učesnici u javnoj raspravi su sva zainteresovana lica.

4. Javna rasprava o Nacrtu pravilnika u formi okruglog stola održaće se dana 3. februara 2022. godine  u 11 časova, u  Beogradu, zgrada Doma Sindikata, Trg Nikole Pašića broj 5,  sala na 3. spratu.

5. Tekst Nacrta pravilnika biće javno dostupan 21. januara 2022. godine, objavljivanjem na veb sajtu Regulatornog tela za elektronske medije: www.rem.rs i na portalu e-Uprava.

6. Primedbe, predlozi i sugestije se dostavljaju Regulatornom telu za elektronske medije na e-mail: javna.rasprava@rem.rs ili poštom na adresu Regulatornog tela za elektronske medije, Trg Nikole Pašića broj 5, 11000 Beograd.

7. Nakon završetka javne rasprave, Regulatorno telo za elektronske medije analiziraće primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i sačiniće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu pravilnika.

8. Konačan tekst Nacrta pravilnika biće objavljen 7. februara 2022. godine.

Back to top