Navigacija

Budućnost radija u Srbiji predstavljena u Jerevanu

Delegacija Regulatornog tela ze elektronske medije učestvovala je prošle nedelje, od 8 do 10. oktobra, na 23. plenarnoj sednici Mediteranske mreže regulatornih tela (MNRA) u Jerevanu (Jermenija), na kojoj je predstavila budućnost radija u Srbiji.

Pregled sadašnjeg stanja i budućnosti radija među državama koje su članice MNRA, bila je jedna od tema prvog dana konferencije, kojom prilikom je delegacije Regulatora prikazala situaciju sa uvođenjem DAB+ sistema u Srbiji. Delegacija Regulatora je dodatno istakla važnost ove teme u svetlu proslave stogodišnjice postojanja Radio Beograda, što je posebno naglašeno prisutnim kolegama.

Neke od tema koje su bile predmet ovog sastanka su i korišćenje veštačke inteligencije u radu regulatora, primena UNESKO principa o upravljanju platformama, medijska pismenost i mediji i rodna ravnopravnost.
Plenarno zasedanje organizovala je Komisija za radio i televiziju Jermenije, koje je preuzelo predsedavanje Mrežom, a koju čine 27 regulatora iz 24 različite države.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1346/1D2_6889.JPG
  • /uploads/attachment/vest/1346/1D2_6697.JPG
  • /uploads/attachment/vest/1346/1D2_6609.JPG
  • /uploads/attachment/vest/1346/1D2_6755.JPG
Back to top