Navigacija

Saopštenje posle sednice Saveta održane 21. juna 2010. godine

Savet RRA doneo je odluku da se protiv televizije „Pink“ pokrene prekršajni postupak zbog sadržaja u realiti-programu „Farma“ koji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine (član 68 tačka 5 i 6 Zakona o radiodifuziji).  Nakon ranije intervencije Saveta RRA televizija „Pink“ uložila vidljiv napor da program „Farma“ uskladi sa važećim propisima i posle toga nisu zabeleženi teži prekršaji Zakona o radiodifuziji niti Kodeksa ponašanja emitera, ali je odluka o pokretanju prekršajnog postupka doneta zbog ranijih neprihvatljivih ekscesa u programu televizije „Pink“ koja emituje ovaj realiti-program.

 

Takođe, zbog ovog prekršaja Zakona o radiofuziji odlučeno je da se  pokrene postupak i u slučaju emisije „Luda kuća“ televizije „Košava“.

 

Protiv Radio televizije Srbije RRA će podneti prekršajne prijave  zbog emitovanje reklama za pivo, što je nedozvoljeno van vremenskog intervala od 18 do 6 časova. Reč je o oglasnim sadržajima koji se na RTS-u emituju neposredno pre prenosa utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu.

 

Prijave sudiji za prekršaje biće podnete i protiv svih nacionalnih emitera kod kojih su zabeleženi prekršaji Zakona o oglašavanju.

 

Beograd, 21.6.2010. godine.          

Predsednik Saveta RRA

 

Episkop jegarski dr Porfirije (Perić)

Back to top