Navigacija

Saopštenje RRA povodom održanog sastanka sa vlasnicima i menadžmentom TV Avala

Savet RRA i direktor RATEL-a dobili su uveravanja svih vlasnika nacionalnog emitera - TV Avala, koji su se pojavili u punom sastavu (Johanes Verner Kraus iz "Greenberg Invest" Gmbh, Austrija - 48,41%,  Danko Đunić 45,65%, Željko Mitrović, Beograd - 4,95% i Dragan Šagovnović iz Ekonomskog instituta ad, Beograd - 0,99%), da će učiniti sve da reše nastale probleme u ovoj televiziji.
Počev od toga da će biti izmirene sve obaveze prema nadležnim agencijama, RRA, RATEL-u i Emisionoj tehnici i da će biti udovoljeno zahtevima štrajkača. Da će novi menadžment i glavni i odgovorni uredik, koji će biti postavljeni danas, uspostaviti punu uređivačku kontrolu nad programima televizije.
Vlasnici se nadaju da će zbog ispunjenja zahteva štrajkača svi zaposleni dati svoj doprinos u  redovnoj proizvodnji i emitovanju programa.
Savet RRA i direktor RATEL-a su upoznati sa planom konsolidacije i pronalaženja strateškog partnera TV Avala, za koju vlasnici tvrde da ima budućnost i da će se obaviti u više etapa do kraja marta.

U Beogradu,
11. januara 2012. godine
 

Back to top