Navigacija

Saopštenje „Čija ste vi produžena ruka?“

Saopštenje  „Čija ste vi produžena ruka?“

Apel Regulatornog tela za elektronske medije očigledno nije urodio plodom, pa ga ponavljamo, jer su, samo dan po njegovom objavljivanju, i neki bivši članovi REM-a i mediji koji im rade kampanju, nastavili sa etiketama koje su, očigledno, postale idealna zamena za nedostatak argumenata.
Pa su i Gordana Suša i glavni urednik Danasa izjavili da je REM produžena ruka SNS, da komentariše opoziciju, a ne vlast, i da se bavi politikom.
Pritom su zaboravili da kažu da je upravo opozicija gurnula REM u politiku, organizujući besmisleni miting ispred naših prostorija, i to sve pozivajući se na zakone koje nisu pročitali. Nije to radio SNS, jer da jeste, isto bismo se poneli i isto bismo ih pitali.
Zaboravili su da kažu da je REM to dokazao reagujući i kada je vlast, kroz ministra Vukosavljevića, takođe zaboravila da pročita zakone i preporuke Evropske komisije.
Zaboravili su da kažu i da je lično vlasnik Pink televizije pisao javna pisma članovima REM-a, nezadovoljan kaznama koje smo mu izrekli.
Zaboravili su, na kraju, da kažu i da je REM, tokom izbora, zabranio spot SNS, u kojem se, na neprimeren način, pojavljuje upravo Dragan Đilas.
Sve zajedno, zaboravili su dosta toga, a posebno da priznaju da je Suša ponovo pobrkala lončiće i pozivala se na član zakona koji nije ni pročitala. Umesto toga, zalepljena nam je još jedna etiketa, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da pitamo: Čija ste vi produžena ruka, kada vas ne zanima to što radimo po zakonima, striktno ih poštujemo i trudimo se da obezbedimo medijsko okruženje bez cenzure i bilo kakvih zabrana?
Za čiji račun izmišljate, svaki put kada vam dokažemo da govorite o propisima koje ne poznajete?
Čemu služi kampanja protiv REM-a, zasnovana na komesarskim parolama i želji da se nezavisni regulator stavi pod kontrolu jedne od političkih opcija, tako što će krenuti da ispunjava njene želje i zabrani sve što se toj opciji ne sviđa?
Da li treba da se vratimo u vreme kada su ovi, koji su danas opozicija, bili vlast i dolazili u prostorije REM-a, urlali i pretili članovima Saveta?
Gospođa Suša je, izgleda, te sitne detalje zaboravila. Ili joj se to sviđalo? Ili je trpela da slučajno ne ostane bez mesta u Savetu?
Ona zna odgovore na ova pitanja. Nadamo se, bolje nego što poznaje zakone i mnogo bolje nego što pokušava da zameni teze, bavi se agitpropom i bezuspešno spinuje.

 

Savet REM-a

 

Back to top