Navigacija

Odluke sa 217. redovne sednice Saveta Regulatora

Savet Regulatornog tela za elektronske medije je na sednici održanoj dana 10. juna 2020. godine, Nacionalnoj Happy TV izrekao meru privremene zabrane objavljivanja programskog sadržaja emisije „Goli život“ u trajanju od 7 (sedam) dana i meru upozorenja zbog emitovanja programskog sadržaja u emisiji „Dobro jutro, Srbijo!“. Mere su izrečene zbog povrede odredbi člana 50. i 51. Zakona o elektronskim medijima i člana 27. Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, govora mržnje i povrede ljudskog dostojanstva.

Na istoj sednici, Savet Regulatora je doneo odluku o obustavljanju postupka izricanja mera protiv pružaoca medijske usluge K::CN 1, dok su pokrenuti postupci za izricanja mera protiv pružalaca medijskih usluga TV Šabac i Nacionalne Happy TV.

Produžene su dozvole za pružanje medijskih usluga pružaocima medijskih usluga TV Forum, Film Klub i Radio Marija Niš, a izdata je dozvola za pružanje medijske usluge na osnovu zahteva pružaocu medijske usluge „Shoppster“.

Sednici su prisustvovali predstavnici Javnog medijskog servisa „Radio-televizija Srbije“ i Javnog medijskog servisa „Radio-televizija Vojvodine“ sa kojima je razgovarano o izveštajima o ispunjavanju zakonskih i programskih obaveza javnih medijskih servisa u toku 2019. godine.

Usvojen je Izveštaj o nadzoru pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje za republičke, pokrajinske i lokalne izbore – šesti presek 04.03. – 05.06.2020. godine.

Back to top