Navigacija

Održano 6 treninga o medijskoj pismenosti za 90 vaspitača u Beogradu

Regulatorno telo za elektronske medije održalo je šest treninga o medijskoj pismenosti za vaspitače u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu, u okviru drugih po redu Otvorenih dana medijske pismenosti od 9-16. oktobra 2023. godine.

Treningu za vaspitače i stručne saradnike predškolskih ustanova sa teritorije grada Beograda prisustvovalo je 90 predstavnika, u šest dana koliko su trajali drugi po redu Otvoreni dani medijske pismenosti.

Predstavnicima predškolskih ustanova prikazani su rezultati istraživanja o medijskoj pismenosti među decom predškolskog uzrasta u Srbiji, upoznati su sa aktivnostima Regulatora na polju medijske pismenosti, posebna pažnja posvećena je označavanju programskog sadržaja i korisnim alatima za edukaciju predškolaca o medijskoj pismenosti. 

Vaspitači i stručni saradnici predškolskih ustanova su zaključili da je jako bitno da se u ovaj proces uključe roditelji, iskazali su potrebe za sveobuhvatnom kampanjom i više promotivnih materijala na temu medijske pismenosti. 

Cilj Otvorenih dana medijske pismenosti, i treninga koji se održava u okviru ove manifestacije, je podizanje svesti i promovisanje medijske pismenosti među predškolskim vaspitačima i stručnim saradnicima. 

Otvoreni dani medijske pismenosti organizuju se drugu godinu zaredom u okviru projekta „Zaštite slobode izražavanja i slobode medija u Srbiji (PROFREX)", koji je deo zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope "Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2023-2026".

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1102_m.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1112_m.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1123_m.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1128_m.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1134_m.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1161_fm.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1095_m.jpg
Back to top