Навигација

Одржанo 6 тренингa о медијској писмености за 90 васпитача у Београду

Регулаторно тело за електронске медије одржало је шест тренинга о медијској писмености за васпитаче у сарадњи са Канцеларијом Савета Европе у Београду, у оквиру других по реду Отворених дана медијске писмености од 9-16. октобра 2023. године.

Тренингу за васпитаче и стручне сараднике предшколских установа са територије града Београда присуствовало је 90 представника, у шест дана колико су трајали други по реду Отворени дани медијске писмености.

Представницима предшколских установа приказани су резултати истраживања о медијској писмености међу децом предшколског узраста у Србији, упознати су са активностима Регулатора на пољу медијске писмености, посебна пажња посвећена је означавању програмског садржаја и корисним алатима за едукацију предшколаца о медијској писмености. 

Васпитачи и стручни сарадници предшколских установа су закључили да је јако битно да се у овај процес укључе родитељи, исказали су потребе за свеобухватном кампањом и више промотивних материјала на тему медијске писмености. 

Циљ Отворених дана медијске писмености, и тренинга који се одржава у оквиру ове манифестације, је подизање свести и промовисање медијске писмености међу предшколским васпитачима и стручним сарадницима. 

Отворени дани медијске писмености организују се другу годину заредом у оквиру пројекта „Заштите слободе изражавања и слободе медија у Србији (PROFREX)", који је део заједничког програма Европске уније и Савета Европе "Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2023-2026".

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1102_m.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1112_m.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1123_m.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1128_m.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1134_m.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1161_fm.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1214/_MG_1095_m.jpg
Back to top