Navigacija

Sastanak predsednice Saveta sa delegacijom Nacionalne uprave RTV Kine

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić sastala se 16. oktobra, sa delegacijom Nacionalne uprave za radio i televiziju Kine, koju je predvodila ministarka Cao Šumin, u prostorijama Regulatora. 
Na bilateralnom sastanku, predsednica Saveta Olivera Zekić istakla je važnost saradnje naše dve zemlje u oblasti regulisanja elektronskih medija, posebno u smislu rastućeg razvoja i globalne transformacije ovog tržišta, usled primene novih tehnologija. 
Ministarka Cao Šumin rekla je da ova poseta usmerena ka razumevanju stanja i trendova razvoja industrije elektronskih medija u Srbiji, a u svetlu ranije potpisanih Sporazuma o saradnji u oblasti radija, televizije i onlajn audio-vizuelnog sektora i produbljivanja strateškog partnerstva naše dve zemlje. 
Predstavnici Regulatornog tela za elektronske medije posebno su sa članovima delegacije iz Kine razgovarali o situaciji elektronskih medija u Srbiji, predstavili su nove trendove i razvoj regulacije u skladu sa evropskim standardima, sa posebnim osvrtom na budućnost elektronskih medija u Srbiji usled velikog uticaja platformi na proces informisanja građana u Srbiji. U razgovorima je napravljen i kratak osvrt na primenu novih tehnologija, kao što je veštačka inteligencija.
Nakon razgovora o svim detaljima u vezi sa trendovima elektronskih medija u Srbiji, ministarka Cao Šumin posebno je pozdravila mogućnost da se dalji razgovori i razmena iskustva nastave i nakon ove posete delegacije Nacionale uprave za radio i televiziju Srbiji.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1350/IMG_8688.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1350/IMG_8664.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1350/IMG_8665.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1350/IMG_8684.jpg
Back to top