Навигација

Састанак председнице Савета са делегацијом Националне управе РТВ Кине

Председница Савета Регулаторног тела за електронске медије Оливера Зекић састала се 16. октобра, са делегацијом Националне управе за радио и телевизију Кине, коју је предводила министарка Цао Шумин, у просторијама Регулатора. 
На билатералном састанку, председница Савета Оливера Зекић истакла је важност сарадње наше две земље у области регулисања електронских медија, посебно у смислу растућег развоја и глобалне трансформације овог тржишта, услед примене нових технологија. 
Министарка Цао Шумин рекла је да ова посета усмерена ка разумевању стања и трендова развоја индустрије електронских медија у Србији, а у светлу раније потписаних Споразума о сарадњи у области радија, телевизије и онлајн аудио-визуелног сектора и продубљивања стратешког партнерства наше две земље. 
Представници Регулаторног тела за електронске медије посебно су са члановима делегације из Кине разговарали о ситуацији електронских медија у Србији, представили су нове трендове и развој регулације у складу са европским стандардима, са посебним освртом на будућност електронских медија у Србији услед великог утицаја платформи на процес информисања грађана у Србији. У разговорима је направљен и кратак осврт на примену нових технологија, као што је вештачка интелигенција.
Након разговора о свим детаљима у вези са трендовима електронских медија у Србији, министарка Цао Шумин посебно је поздравила могућност да се даљи разговори и размена искуства наставе и након ове посете делегације Национале управе за радио и телевизију Србији.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1350/IMG_8688.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1350/IMG_8664.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1350/IMG_8665.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1350/IMG_8684.jpg
Back to top