Navigacija

Više od 350 dečijih dopisnika u RTV-u

Preko 100 predškolaca posetilo je Radio-televiziju Vojvodine, u tri dana manifestacije Otvorenih dana medijske pismenosti, a očekuje se da će više od 350 dece posetiti ovu javnu medijsku ustanovu do kraja nedelje. 
„Zadovoljstvo je biti deo projekta „Mediji širom otvorenih vrata“ u saradnji sa REM-om, jer na taj način podižemo svest o medijskoj pismenosti među najmlađima. U prva dva dana, RTV je ugostio više od 100 predškolaca, a do kraja projekta očekujemo više od 350 „dečijih dopisnika“. Otvoreni dani medijske pismenosti od izuzetnog su značaja za RTV, jer na taj način omogućavaju deci da razviju kritičko mišljenje i odgovorno korišćenje informacija, čime stvaramo temelje za njihovo medijsko obrazovanje i budućnost“, istakao je generalni direktor RTV-a, Goran Karadžić.
Radio-televizija Vojvodine jedna je od medijskih institucija koja je uzela učešća u kampanji „Mediji širom otvorenih vrata“, u okviru obeležavanja trećih po redu Otvorenih dana medijske pismenosti, a na poziv Regulatornog tela za elektronske medije. Tokom čitave nedelje, 14-18. oktobra, dok traje ova manifestacija predškolci iz Novog Sada će imati priliku da se upoznaju sa konceptom rada ove javne medijske ustanove, saznaju ponešto o raznim zanimanjima unutar medijske kuće i procesu stvaranja programa. 
Takođe, mališani će se upoznati sa TV licima koja vode Jutarnji program RTV-a „Dobro jutro, Vojvodino“, voditeljima informativnih emisija, voditeljima dečijih emisija, a posebno će uživati u delu proba Velikog narodnog i Velikog tamburaškog orkestra. Svoja vrata otvoriće i sva tri televizijska studija Radio-televizije Vojvodine, programska režija, novinarski desk i muzički studio. Za kraj posete deca će moći da pogledaju predpremijeru nove dečije emisije „Čika Kekine Avanture“. 
Uporedo sa ovim posetama druge grupe predškolaca obišle su studije Radio televizije Srbije, Naksi radija, Prve TV i TV Panon. Poseban program za predškolce, a u sklopu ove manifestacije, organizovao je i JP „Emisiona tehnika i veze“ na tornju na Avali, gde su se deci pridružili i radio amateri Banjice.
Ova manifestacija, koju Regulatorno telo za elektronske medije, organizuje treću godinu zaredom, proizvod je plodne saradnje sa Savetom Evrope, koji je pomogao organizaciju prethodna dva puta. Takođe, Regulator je u saradnji sa Savetom Evrope, razvio niz materijala pogodnih za rad sa predškolcima na ovu temu, uradio opsežno istraživanje
Od početka ove godine, Regulator je održao treninge za vaspitače i stručne saradnike predškolskih ustanova u Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Čačku i Subotici, kojima je prisustvovalo preko 200 vaspitača i stručnih saradnika iz Srbije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1349/IMG_2835.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/IMG_2850.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/IMG_2865.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2342.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2344.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2353.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2391.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2392.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2414.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2440.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2475.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/download.png
Back to top