Навигација

Више од 350 дечијих дописника у РТВ-у

Преко 100 предшколаца посетило је Радио-телевизију Војводине, у три дана манифестације Отворених дана медијске писмености, а очекује се да ће више од 350 деце посетити ову јавну медијску установу до краја недеље. 
„Задовољство је бити део пројекта „Медији широм отворених врата“ у сарадњи са РЕМ-ом, јер на тај начин подижемо свест о медијској писмености међу најмлађима. У прва два дана, РТВ је угостио више од 100 предшколаца, а до краја пројекта очекујемо више од 350 „дечијих дописника“. Отворени дани медијске писмености од изузетног су значаја за РТВ, јер на тај начин омогућавају деци да развију критичко мишљење и одговорно коришћење информација, чиме стварамо темеље за њихово медијско образовање и будућност“, истакао је генерални директор РТВ-а, Горан Караџић.
Радио-телевизија Војводине једна је од медијских институција која је узела учешћа у кампањи „Медији широм отворених врата“, у оквиру обележавања трећих по реду Отворених дана медијске писмености, а на позив Регулаторног тела за електронске медије. Током читаве недеље, 14-18. октобра, док траје ова манифестација предшколци из Новог Сада ће имати прилику да се упознају са концептом рада ове јавне медијске установе, сазнају понешто о разним занимањима унутар медијске куће и процесу стварања програма. 
Такође, малишани ће се упознати са ТВ лицима која воде Јутарњи програм РТВ-а „Добро јутро, Војводино“, водитељима информативних емисија, водитељима дечијих емисија, а посебно ће уживати у делу проба Великог народног и Великог тамбурашког оркестра. Своја врата отвориће и сва три телевизијска студија Радио-телевизије Војводине, програмска режија, новинарски деск и музички студио. За крај посете деца ће моћи да погледају предпремијеру нове дечије емисије „Чика Кекине Авантуре“. 
Упоредо са овим посетама друге групе предшколаца обишлe су студије Радио телевизије Србије, Накси радија, Прве ТВ и ТВ Панон. Посебан програм за предшколце, а у склопу ове манифестације, организовао је и ЈП „Емисиона техника и везе“ на торњу на Авали, где су се деци придружили и радио аматери Бањице.
Ова манифестација, коју Регулаторно тело за електронске медије, организује трећу годину заредом, производ је плодне сарадње са Саветом Европе, који је помогао организацију претходна два пута. Такође, Регулатор је у сарадњи са Саветом Европе, развио низ материјала погодних за рад са предшколцима на ову тему, урадио опсежно истраживање
Од почетка ове године, Регулатор је одржао тренинге за васпитаче и стручне сараднике предшколских установа у Новом Саду, Нишу, Краљеву, Чачку и Суботици, којима је присуствовало преко 200 васпитача и стручних сарадника из Србије.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1349/IMG_2835.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/IMG_2850.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/IMG_2865.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2342.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2344.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2353.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2391.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2392.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2414.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2440.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/PBL_2475.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1349/download.png
Back to top