Navigacija

110. redovna sednica

Redovne sednice Saveta

Savet Republičke radiodifuzne agencije na 110. redovnoj sednici održanoj 4. februara 2013. godine doneo je sledeće odluke:

  • Izrečena je mera upozorenja emiteru Radio Centar zbog emitovanjanja kviza u kome se krše odredbe iz čl. 68 st. 1 t. 6 Zakona o radiodifuziji i odredbe iz odeljka 13 tačka 10 Kodeksa ponašanja emitera.
  • Oduzeta je dozvola za emitovanje programa pre isteka roka na koji je izdata emiteru „RTV Tanuki d.o.o iz Pirota- Radio Tanuki zbog postojanja razloga iz člana 61 stav 1 tačka 9 Zakona o radiodifuziji.
  • Oduzeta je dozvola za emitovanje programa pre isteka roka na koji je izdata emiteru „Banker“ d.o.o. - TV Banker, Niš, zbog postojanja razloga iz člana 61 stav 1 tačka 9 Zakona o radiodifuziji.
  • Oduzeta je dozvola za emitovanje programa pre isteka roka na koji je izdata emiteru „Radio TV Podrinje“ - TV Podrinje, Loznica, zbog postojanja razloga iz člana 61 stav 1 tačka 9 Zakona o radiodifuziji.
  • Usvojen je zahtev Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) i Radiodifuzne ustanove Radio televizije Srbije da se TV spot kojim se oglašavaju sponzori OKS izuzme iz vremena trajanja oglašavanja u programu javnog radiodifuznog servisa određenog članom 16. Zakona o oglašavanju.
Back to top