Navigacija

Delegacija Saveta RRA posetila Regionalnu kancelariju Regulatorne agencije za komunikacije u Banja Luci

Delegacija Saveta Republičke radiodifuzne agencije, predvođena predsednikom Saveta episkopom jegarskim dr Porfirijem, posetila je u petak 30. januara 2009, regionalnu kancelariju Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) u Banja Luci.

Cilj posete bila je razmena iskustava u otvaranju i načinu rada regionalnih centara, koje predstavljaju unutrašnje organizacione jedinice Agencije.

Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine u svom sastavu ima dve ovakve kancelarije u Mostaru i u Banja Luci, a radi jačanja regonalnog prisustva i lakšeg pristupa informacijama.

Rukovodilac regionalne kancelarije u Banja Luci Boris Kujundžić upoznao je delegaciju Saveta RRA sa načinom funkcionisanja organizacione jedinice RAK u tom gradu.

Članovi Saveta RRA su bili zainteresovani za unutrašnju organizaciju kancelarije, obim delegiranog posla na ovakve centre, a posebno za način nadzora nad programskim sadržajem emitera i procesuiranjem predstavki.

Delegacija je posetila i Radioteleviziju Republike Srpske i u razgovoru sa generalnim direktorom Draganom Davidovićem upoznala se sa trenutnom situacijom javnog servisa u BiH, kao i sa stanjem na medijskom tržištu i odnosima sa regulatorom.

U delegaciji Saveta Republičke radiodifuzne agencije Srbije bili su i zamenik predsednika Saveta Goran Karadžić i članovi Saveta Velimir Milošević i Slobodan Đorić.

Back to top