Навигација

Делегација Савета РРА посетила Регионалну канцеларију Регулаторне агенције за комуникације у Бања Луци

Делегација Савета Републичке радиодифузне агенције, предвођена председником Савета епископом јегарским др Порфиријем, посетила је у петак 30. јануара 2009, регионалну канцеларију Регулаторне агенције за комуникације (РАК) у Бања Луци.

Циљ посете била је размена искустава у отварању и начину рада регионалних центара, које представљају унутрашње организационе јединице Агенције.

Регулаторна агенција за комуникације Босне и Херцеговине у свом саставу има две овакве канцеларије у Мостару и у Бања Луци, а ради јачања регоналног присуства и лакшег приступа информацијама.

Руководилац регионалне канцеларије у Бања Луци Борис Кујунџић упознао је делегацију Савета РРА са начином функционисања организационе јединице РАК у том граду.

Чланови Савета РРА су били заинтересовани за унутрашњу организацију канцеларије, обим делегираног посла на овакве центре, а посебно за начин надзора над програмским садржајем емитера и процесуирањем представки.

Делегација је посетила и Радиотелевизију Републике Српске и у разговору са генералним директором Драганом Давидовићем упознала се са тренутном ситуацијом јавног сервиса у БиХ, као и са стањем на медијском тржишту и односима са регулатором.

У делегацији Савета Републичке радиодифузне агенције Србије били су и заменик председника Савета Горан Караџић и чланови Савета Велимир Милошевић и Слободан Ђорић.

Back to top