Navigacija

TV Pink prestaje sa emitovanjem Preljubnika, a Trenutak istine posle 23.30

Televizija Pink od danas prestaje sa emitovanjem emisije „Preljubnici“, a emisiju „Trenutak istine“ će emitovati pola sata pre ponoći, zaključeno je na sastanku članova Saveta Republičke radiodifuzne agencije i predstavnika te medijske kuće.
Sprovodeći postupak izricanja mera članovi Saveta razgovarali su sa predstavnicima televizije Pink o problemima u vezi sa sadržajem emisija „Trenutak istine“ i „Preljubnici“.
U prethodnom periodu sačinjeno više izveštaja Službe za nadzor i analizu programa u kojima je isticano da ovakvi programski sadržaji ozbiljno ugrožavaju dostojanstvo ličnosti i narušavaju razvoj maloletnika.
Od predstavnika TV Pink zatraženo je da obustave emitovanje emisije „Preljubnici“, a da se „Trenutak istine“ emituje posle 23.30 časova, što je emiter u celini prihvatio.
Savet je zatražio povećanu uredničku odgovornost emitera i u slučaju emisije „Farma“. Podsećamo da je povodom incidenta sa učesnikom „Farme“ Erom Ojdanićem, Savet reagovao i uputio snimak sporne emisije Javnom tužilaštvu.
Stručne službe Agencije vrše pojačan nadzor i nad rijaliti programom „Veliki brat“ na TV B92, tako da će u slučaju oba programa („Farma“ i „Veliki brat“) primedbe odmah dostavljati emiterima.
Savet je odlučio da zatraži sastanak sa Savetom za štampu zbog činjenice da je uočeno da delovi rijaliti programa koji su pokriveni zvučnim signalom („bipovani“) u emitovanju doživljavaju svoju promociju u štampi. Iniciranjem ovog sastanka Savet želi da zajedničkim delovanjem regulatora javnost zaštiti od neprikladnog i uvredljivog sadržaja.


Savet RRA

Back to top