Навигација

ТВ Пинк престаје са емитовањем Прељубника, а Тренутак истине после 23.30

Телевизија Пинк од данас престаје са емитовањем емисије „Прељубници“, а емисију „Тренутак истине“ ће емитовати пола сата пре поноћи, закључено је на састанку чланова Савета Републичке радиодифузне агенције и представника те медијске куће.
Спроводећи поступак изрицања мера чланови Савета разговарали су са представницима телевизије Пинк о проблемима у вези са садржајем емисија „Тренутак истине“ и „Прељубници“.
У претходном периоду сачињено више извештаја Службе за надзор и анализу програма у којима је истицано да овакви програмски садржаји озбиљно угрожавају достојанство личности и нарушавају развој малолетника.
Од представника ТВ Пинк затражено је да обуставе емитовање емисије „Прељубници“, а да се „Тренутак истине“ емитује после 23.30 часова, што је емитер у целини прихватио.
Савет је затражио повећану уредничку одговорност емитера и у случају емисије „Фарма“. Подсећамо да је поводом инцидента са учесником „Фарме“ Ером Ојданићем, Савет реаговао и упутио снимак спорне емисије Јавном тужилаштву.
Стручне службе Агенције врше појачан надзор и над ријалити програмом „Велики брат“ на ТВ Б92, тако да ће у случају оба програма („Фарма“ и „Велики брат“) примедбе одмах достављати емитерима.
Савет је одлучио да затражи састанак са Саветом за штампу због чињенице да је уочено да делови ријалити програма који су покривени звучним сигналом („биповани“) у емитовању доживљавају своју промоцију у штампи. Иницирањем овог састанка Савет жели да заједничким деловањем регулатора јавност заштити од неприкладног и увредљивог садржаја.


Савет РРА

Back to top