Navigacija

Saopštenje Saveta REM: Oprostiće ti Đura što te tukao

Ne postoji dovoljno ciničan način, osim ovog naslova, da se objasni sve što su uradili CINS, NUNS i dnevni list Danas u poslednjih nekoliko dana, sve pokušavajući da odbrane neodbranjivo – činjenicu da je CINS objavio lažnu vest, sa lažnim izveštajem stručne službe Regulatornog tela za elektronske medije.

U krajnje prljavoj kampanji koju sprovode, slobodno možemo da kažemo, ne predstavnici medija, nego medijski predstavnici jedne političke opcije, danima se, posle objavljivanja lažne vesti, još i dokazuje da je REM za to kriv.

Ova vrsta pritiska na REM savršeno se poklapa sa onim što rade predstavnici Saveza za Srbiju, koji, mešajući babe i žabe i bez ikakvog poznavanja zakona, od Regulatornog tela prave metu, pokušavajući da jednu nezavisnu instituciju stave pod svoju kontrolu.

Drugačije ne može da se objasni to što NUNS i Danas, medijsko-politička krila SzS, uporno odbijaju da kažu ono što jeste istina – da je CINS objavio lažnu vest – nego, umesto toga, ubeđuju javnost da smo mi krivi, da smo cinični, i da su oni koji su lagali naše, a ne mi njihove žrtve.

Savet REM-a zato ponavlja da je, bez ikakvog cinizma, na strani svakog novinara koji je, poput Tamare Skroza osetio strah, ili neprijatnost, jer vrlo dobro znamo kako to izgleda kada si predmet nečije prljave kampanje.

Pošto istu vrstu solidarnosti ne očekujemo od onih koji su nas za račun nečije politike napali, koji lažu o nama, i koji, cinično, traže da im oprostimo što su nas tukli, Savet REM-a će o ovom, kao i svim ostalim slučajevima pritisaka na rad nezavisnog regulatornog tela, obavestiti sve nadležne domaće i međunarodne institucije.

Savet REM-a

Back to top