Навигација

Саопштење Савета РЕМ: Опростиће ти Ђура што те тукао

Не постоји довољно циничан начин, осим овог наслова, да се објасни све што су урадили ЦИНС, НУНС и дневни лист Данас у последњих неколико дана, све покушавајући да одбране неодбрањиво – чињеницу да је ЦИНС објавио лажну вест, са лажним извештајем стручне службе Регулаторног тела за електронске медије.

У крајње прљавој кампањи коју спроводе, слободно можемо да кажемо, не представници медија, него медијски представници једне политичке опције, данима се, после објављивања лажне вести, још и доказује да је РЕМ за то крив.

Ова врста притиска на РЕМ савршено се поклапа са оним што раде представници Савеза за Србију, који, мешајући бабе и жабе и без икаквог познавања закона, од Регулаторног тела праве мету, покушавајући да једну независну институцију ставе под своју контролу.

Другачије не може да се објасни то што НУНС и Данас, медијско-политичка крила СзС, упорно одбијају да кажу оно што јесте истина – да је ЦИНС објавио лажну вест – него, уместо тога, убеђују јавност да смо ми криви, да смо цинични, и да су они који су лагали наше, а не ми њихове жртве.

Савет РЕМ-a зато понавља да је, без икаквог цинизма, на страни сваког новинара који је, попут Тамаре Скроза осетио страх, или непријатност, јер врло добро знамо како то изгледа када си предмет нечије прљаве кампање.

Пошто исту врсту солидарности не очекујемо од оних који су нас за рачун нечије политике напали, који лажу о нама, и који, цинично, траже да им опростимо што су нас тукли, Савет РЕМ-a ће о овом, као и свим осталим случајевима притисaка на рад независног регулаторног тела, обавестити све надлежне домаће и међународне институције.

Савет РЕМ-а

Back to top