Navigacija

I Kajri Irving je ukapirao

Poštovana gospodo iz CINS-a,

Mark Tven mora da je bio neka vrsta baba Vange, i video budućnost, pošto je sigurno mislio na takve kao što ste vi, kada je napisao da novinari znaju da razlikuju istinu od neistine, a onda objave neistinu.

Ono što je još strašnije što vi, pored svega, i dalje mirno tvrdite da “štitite interese građana”.

Stvarno? Kojih građana? Onih koji pokušavaju da od REM-a naprave razlog za neizlazak na izbore i koji su i pokrenuli celu kampanju protiv regulatornog tela, kampanju u kojoj vi učestvujete i to šireći lažne vesti?

Naravno posle tvrdite da ste samo objavili da je REM “ignorisao nalaze svojih stručnih službi”

Nije tačno. Objavili ste lažni izveštaj REM, izveštaj koji ne postoji, koji je izmišljen.

I onda se još hvalite vašim “procesom provere činjenica”?! Kojim procesom? Pa niste uspeli da primetite da na papiru koji hoćete da objavite nema ni potpisa, pečata, delovodnog broja? Ni da pravi izveštaj postoji na našem sajtu?

Gospodo to što ste uradili je klasična lažna vest, a ako to i dalje ne razumete, razmere toga, probajte da zamislite da neko negde objavi tekst i da napiše da je to tekst koji je trebalo da objavi, ili će da objavi, ili nije hteo da objavi - CINS.

Tekst nije potpisan, ne zna se ni kada je pisan, gde, a kada se zbog toga pobunite, lepo vam odgovore da ste ignorisali rad svojih novinara.

To ste vi, isto, uradili, kada je reč o REM-u.

I nije vam bilo dovoljno, pa ste još i nastavili, o nekom našem “tajnom izveštaju”, koji takođe ne postoji (nema ni jednog tajnog izveštaja u REM-u), a onda još objavljujete da smo potvrdili vaše pisanje?!

Kako? Tako što smo napisali da su periodični izveštaji razmatrani, ali nisu objavljivani? Kakve to veze ima sa “tajnim izveštajem”?

Na kojoj sednici REM se taj “tajni” izveštaj pojavio? Ko je odlučio da bude sakriven?

Gde ga je sakrio? Kada?

Gospodo, ništa od toga se nije desilo.

Nismo imali nikakav tajni izveštaj, nikada. I nikada ga nismo ni razmatrali, ni usvajali, ni sakrili.

I zašto bi to radili (uključite malo logiku u proces provere činjenica), kada nemamo nikakvu zakonsku obavezu ni da se na taj način bavimo izborima, niti da bilo šta, o tom delu izbora, usvajamo i objavljujemo.

Deo o kojem smo vas obavestili - periodični izveštaji - je deo o kojem smo se dogovarali - o čemu ste takođe obavešteni - sa predstavnicima Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope i Ograničene misije OEBS/ODIHR, što valjda jasno govori o tome da nikakve tajnosti u celoj priči nije bilo.

No, pretpostavljamo da vas ništa od ovoga ne zanima.

Vi ste se očigledno odlučili da “štitite interese građana” i da učestvujete u kampanji koju su pokrenuli oni koji su te interese štitili tako što su bili vlasnici dnevnih novina Press, i tako što su preko svoje marketinške agencije sve kontrolisali, i bili deo vlasti koja je novinare hapsila, i donela krovni medijski zakon koji je omogućavao kriminalizaciju i hapšenje novinara, i ostala upamćena kao najrigidnija kada je “interesima građana reč”, da ne pričamo o svemu što su oni, a ne građani, i ne novinari, za to vreme zaradili.

Vi ste se odlučili da njima pomažete, i da za njihov račun širite lažne vesti.

Da budete deo kampanje kojom oni pokušavaju da opravdaju to što ne smeju na izbore.

Bravo.

I molimo vas da pročitate šta je Mark Tven rekao o tome da li postoje pošteni novinari. I da jednog takvog i nama pošaljete, snaćićemo se s njim.

PS. Proces provere činjenica vam je omanuo i kod Kajrija Irvinga, čije pominjanje vas je toliko uvredilo. Odavno se odrekao teorije o zemlji kao ravnoj ploči. Što biste vi rekli - I Kajri Irving je ukapirao. Na žalost, to ne znači da i za vas ima nade. Nema je.

 

Savet REM-a

Back to top