Навигација

И Кајри Ирвинг је укапирао

Поштована господо из ЦИНС-а,

Марк Твен мора да је био нека врста баба Ванге, и видео будућност, пошто је сигурно мислио на такве као што сте ви, када је написао да новинари знају да разликују истину од неистине, а онда објаве неистину.

Оно што је још страшније што ви, поред свега, и даље мирно тврдите да “штитите интересе грађана”.

Стварно? Којих грађана? Оних који покушавају да од РЕМ-а направе разлог за неизлазак на изборе и који су и покренули целу кампању против регулаторног тела, кампању у којој ви учествујете и то ширећи лажне вести?

Наравно после тврдите да сте само објавили да је РЕМ “игнорисао налазе својих стручних служби”

Није тачно. Објавили сте лажни извештај РЕМ, извештај који не постоји, који је измишљен.

И онда се још хвалите вашим “процесом провере чињеница”?! Којим процесом? Па нисте успели да приметите да на папиру који хоћете да објавите нема ни потписа, печата, деловодног броја? Ни да прави извештај постоји на нашем сајту?

Господо то што сте урадили је класична лажна вест, а ако то и даље не разумете, размере тога, пробајте да замислите да неко негде објави текст и да напише да је то текст који је требало да објави, или ће да објави, или није хтео да објави - ЦИНС.

Текст није потписан, не зна се ни када је писан, где, а када се због тога побуните, лепо вам одговоре да сте игнорисали рад својих новинара.

То сте ви, исто, урадили, када је реч о РЕМ-у.

И није вам било довољно, па сте још и наставили, о неком нашем “тајном извештају”, који такође не постоји (нема ни једног тајног извештаја у РЕМ-у), а онда још објављујете да смо потврдили ваше писање?!

Како? Тако што смо написали да су периодични извештаји разматрани, али нису објављивани? Какве то везе има са “тајним извештајем”?

На којој седници РЕМ се тај “тајни” извештај појавио? Ко је одлучио да буде сакривен?

Где га је сакрио? Када?

Господо, ништа од тога се није десило.

Нисмо имали никакав тајни извештај, никада. И никада га нисмо ни разматрали, ни усвајали, ни сакрили.

И зашто би то радили (укључите мало логику у процес провере чињеница), када немамо никакву законску обавезу ни да се на тај начин бавимо изборима, нити да било шта, о том делу избора, усвајамо и објављујемо.

Део о којем смо вас обавестили - периодични извештаји - је део о којем смо се договарали - о чему сте такође обавештени - са представницима Парламентарне Скупштине Савета Европе и Ограничене мисије ОЕБС/ОДИХР, што ваљда јасно говори о томе да никакве тајности у целој причи није било.

Но, претпостављамо да вас ништа од овога не занима.

Ви сте се очигледно одлучили да “штитите интересе грађана” и да учествујете у кампањи коју су покренули они који су те интересе штитили тако што су били власници дневних новина Пресс, и тако што су преко своје маркетиншке агенције све контролисали, и били део власти која је новинаре хапсила, и донела кровни медијски закон који је омогућавао криминализацију и хапшење новинара, и остала упамћена као најригиднија када је “интересима грађана реч”, да не причамо о свему што су они, а не грађани, и не новинари, за то време зарадили.

Ви сте се одлучили да њима помажете, и да за њихов рачун ширите лажне вести.

Да будете део кампање којом они покушавају да оправдају то што не смеју на изборе.

Браво.

И молимо вас да прочитате шта је Марк Твен рекао о томе да ли постоје поштени новинари. И да једног таквог и нама пошаљете, снаћићемо се с њим.

ПС. Процес провере чињеница вам је омануо и код Кајрија Ирвинга, чије помињање вас је толико увредило. Одавно се одрекао теорије о земљи као равној плочи. Што бисте ви рекли - И Кајри Ирвинг је укапирао. На жалост, то не значи да и за вас има наде. Нема је.

 

Савет РЕМ-а

Back to top