Navigacija

Regionalna konferencija - Platforme za deljenje medijskih sadržaja novi izazov Regulatora

Platforme za deljenje audiovizuelnih medijskih sadržaja predstavljaju novi izazov u radu Regulatora u čitavom regionu, zaključak je prvog dana regionalne konferencije „Audiovizuelne medije usluge i uloga medijskih regulatornih tela, Revidirana Direktiva o audiovizuelnim medijskim uslugama“ koja se održava danas u Igalu, Crna Gora.

Saradnja regulatora na regionalnom nivou je od velikog značaja u smislu zaštite maloletnika na platformama za deljenje medijskih sadržaja, a posebno u smislu razvijanja mehanizama koregulacije, jedan je od zaključaka konferencije.

Na konferenciji su posebno razmatrana pitanja zaštite maloletnika, primene pravila o evropskim audiovizuelnim uslugama i širenja govora mržnje i slobode izražavanja na platformama za deljenje audiovizuelnog medijskog sadržaja.

Projekat Saveta Evrope i Evropske unije „Sloboda izražavanja i sloboda medija u Jugoistočnoj Evropi“ – JUFREX 2 nastavak je projekta „Jačanje pravosudne ekspertize o slobodi izražavanja i medija u Jugoistočnoj Evropi“ – JUFREX, u kojem je između ostalih regulatora iz regiona učestvovalo i Regulatorno telo za elektronske medije.

    

Slike

  • /uploads/attachment/vest/711/Igalo_9.9__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/711/Igalo_9.9__4_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/711/Igalo_9.9__6_.jpg
Back to top