Навигација

Регионална конференција - Платформе за дељење медијских садржаја нови изазов Регулатора

Платформе за дељење аудиовизуелних медијских садржаја представљају нови изазов у раду Регулатора у читавом региону, закључак је првог дана регионалне конференције „Аудиовизуелне медије услуге и улога медијских регулаторних тела, Ревидирана Директива о аудиовизуелним медијским услугама“ која се одржава данас у Игалу, Црна Гора.

Сарадња регулатора на регионалном нивоу је од великог значаја у смислу заштите малолетника на платформама за дељење медијских садржаја, а посебно у смислу развијања механизама корегулације, један је од закључака конференције.

На конференцији су посебно разматрана питања заштите малолетника, примене правила о европским аудиовизуелним услугама и ширења говора мржње и слободе изражавања на платформама за дељење аудиовизуелног медијског садржаја.

Пројекат Савета Европе и Европске уније „Слобода изражавања и слобода медија у Југоисточној Европи“ – JUFREX 2 наставак је пројекта „Јачање правосудне експертизе о слободи изражавања и медија у Југоисточној Европи“ – JUFREX, у којем је између осталих регулатора из региона учествовало и Регулаторно тело за електронске медије.

    

Слике

  • /uploads/attachment/vest/711/Igalo_9.9__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/711/Igalo_9.9__4_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/711/Igalo_9.9__6_.jpg
Back to top