Навигација

Обавештење о јавним разговорима са подносиоцима пријава на Јавни конкурс за издавање дозвола за емитовање РТВ програма за подручје региона, локална подручја и подручје града Београда

Чланови Савета ће у наредном периоду обавити јавне разговоре са подносиоцима пријава на Јавни конкурс за издавање дозвола на регионалном нивоу и на нивоу града Београда.

Предвиђено је да се разговори воде са подносиоцима пријава у:

Нишу, 24. новембра 2008. године, у згради Регионалне привредне Коморе;

Крагујевцу, 25. новембра 2008. године у згради Шумадијског управног округа и у Београду 27. новембра и 8. децембра 2008. године у просторијама Агенције.

У Нишу ће чланови Савета разговарати са представницима: ТВ НТВ из Ниша, ТВ 5 из Ниша, Фолкдиск Телевизија из Зајечара, ТВ РТК из Неготина, Радио Лесковац из Лесковаца, ЕМ Радио из Књажевца.

У Крагујевцу ће чланови Савета разговарати са представницима: ТВ Крагујевац из Крагујевца, ТВ 5 из Ужица, Радио FLESH из Аранђеловца, Радио Крагујевац из Крагујевца, Радио Sky-FM из Крагујевца, Радио Хит из Крагујевца, Радио Џенарика из Чачка, Стар ФМ Радио из Чачка, Кеш Радио из Врњачке бање, Радио 996 ФМ из Краљева, ФОЛК Радио Стотка из Врњачке бање, Радио Завичај плус из Краљева, Плус Радио из Новог Сада.

Првог дана разговора у Београду, 27. новембра 2008. године, чланови Савета РРА ће разговарати са представницима: Радио X из Пожаревца, Радио Пожаревац из Пожаревца, Радио Дуга из Пожаревца, Радио Скала из Шапца, Радио Подриње из Лознице, Дрина Радио из Лознице и ТВ Подриње из Лознице.

Другог дана разговора у Београду, 8. децембра 2008. године, чланови Савета РРА ће разговарати са 17 представника подносилаца пријава за регион града Београда: Радио А1, Бум Бум Радио, Еколошки радио Бандини, Радио Јат, Sky Радио, Радио Бонтон, Радио Голф, Радио Стил, Радио ХИТ, Радио Maxiss, Радио Maxiss Plus, Радио Зам, Радио 24, Радио Слово Љубве, Радио Центар, Радио Антена ФМ, Јат Радио Тесла, сви из Београда.

Коначну одлуку о додели дозвола за емитовање РТВ програма према последњем Јавном конкурсу, Савет РРА ће донети у законском року.

После одржаних јавних разговора са подносиоцима пријава за регионална подручја и подручје града Београда, чланови Савета РРА ће одлуку о додели дозволa донети заједно са одлуком о додели дозвола за локална подручја.

Подсећања ради Јавни конкурс е био расписан и за локална подручја, а према Закону о радиодифузији нису предвиђени јавни разговори са подносиоцима пријава за локална подручја.

Закон о радиодифузији предвиђа рок од 90 дана од објављивања листе кандидата који су испунили услове Јавног конкурса до доношења одлуке о додели дозвола.

Back to top