Навигација

Саопштење за јавност поводом тужбе СОС канала

Републичка радиодифузна агенција је из медија сазнала за пресуду Привредног суда у Београду донетој у поступку по тужби СОС канала и такав исход је за Агенцију потпуно неочекиван.  РРА ће, с обзиром да пресуду до сада није добила, уколико наводи из штампе буду тачни, након анализе саме пресуде свакако уложити жалбу.

 

РРА од почетка овог поступка сматра да не може бити одговорна за техничке карактеристике и евентуалну неисправност  било ког канала или фреквенције јер је то ван њених законских овлашћења.

 

РРА има законску обавезу да сваку радиофреквенцију која се налази у Плану расподеле фреквенција додели путем јавног конкурса, а о томе које се фреквенције налазе у поменутом документу одлучује Министарство надлежно за област телекомуникација уз учешће РАТЕЛ-а. Након издавања дозвола РРА има надлежности у праћењу програма емитера, а нема овлашћења као ни техничке капацитете да врши контролу техничких параметара и евентуално учествује у отклањању штетних сметњи или координише мађународни радиодифузни спектар. 

 

Извршни директор

Драган Лукић

Back to top