Навигација

ТВ Пинк упозорење, а дозвола за мрежу К5 у петак

Савет РРА изрекао је данас меру упозорења емитеру ТВ Пинк због кршења Закона о радиодифузији, Закона о јавном информисању и Кодекса о понашању емитера и обавезао емитера да престане свако даље кршење ових прописа као и вођење кампање против било ког појединаца или организације. Савет захтева и да телевизија Пинк не користи увредљив тон у односу на било кога, да поштује начела професионализма и достојанства личности.
Савет очекује да компанија Пинк у својим програмима, како терестријалним, тако и кабловским, доследно спроводи одредбу Кодекса о понашању емитера која дефинише обавезу емитера да се стара да лично уверење и мишљење уредника и новинара не смеју да дискриминаторно утичу на избор теме и начин њеног представљања.
Савет РРА је данас закључио расправу о тачки дневног реда у оквиру које је предвиђено доношење одлуке о издавању дозволе за емитовање телевизијског програма за зону сервиса – цела Република, мрежа К5. Савет ће гласање о овој тачки дневног реда обавити у наставку седнице који ће бити одржан у петак 9. августа 2013. године.
 


Савет РРА

Слике

  • /uploads/attachment/vest/186/1375883609__sastanak-rra.jpg
Back to top