Навигација

139. редовна седница

Редовне седнице Савета

Савет Републичке радиодифузне агенције на 139. редовној седници одржаној 25. априла 2014. године донео је следеће одлуке:

  • Савет РРА је, по хитном поступку, одржао седницу чије су теме биле емисије „Ами Џи шоу“ и “Тешка реч“ Телевизије Пинк, емисија „Булевар“ Телевизије Б92, емисија „Експлозив“ Телевизије Прва и емисија „Голи живот“ на Телевизији „Хепи“ у којима је гостовао Кристијан Голубовић.
    Савет је донео одлуку да покрене поступке за изрицање мера против свих наведених емитера у којима ће се утврдити постоје ли елементи кршења Закона о радиодифузији и Кодекса понашања емитера. Савет РРА дели забринутост јавности због метастазе свеукупне медијске патологије, која је почела деведесетих година и придружује се друштвеном консензусу о томе какве вредности треба да промовишу електронски медији. Савет очекује од свих емитера, посебно оних са националном фреквенцијом, да се у борби за гледаност суздрже од емитовања сличних садржаја који немају никакво програмско и уредничко оправдање и чији је једини циљ сензационализам.
    Савет подсећа да ово није први пут да уредници комерцијалних медија у жељи за што бољим рејтингом посежу за сензационалистичким темама и неретко позивају извршиоце кривичних дела у своје емисије руковођени искључиво мерилом рејтинга уз упадљиво одсуство било какве друштвене одговорности. Актери емисија са криминалном прошлошћу нису никаква новост, а оно што је важно јесте да емитери воде рачуна да се кроз такво представљање не глорификују те личности и њихова прошлост.
    Савет РРА позива уреднике свих електронских медија да комерцијалне интересе ускладе са јавним.
  • Дата је сагласност емитеру емитера Привредно друштво „РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА КРАЉЕВО И ИБАРСКЕ НОВОСТИ“ д.о.о. из Краљева, ул. Конарево бр. 800 б – ТВ КРАЉЕВО за промену власничке структуре преносом оснивачког удела, тако што ће уместо досадашњег власника „Chemo“ д.о.о. из Краљева са 100% удела у капиталу друштва, оснивач ТВ КРАЉЕВО бити Виолета Коњокрад из Краљева са 100% удела у капиталу наведеног емитера.
Back to top