Навигација

Саопштење после седнице Савета 29. децембра 2008. године

Савет Републичке радиодифузне агенције донео је данас на седници одлуке о издавању 63 дозволе за емитовање радио и телевизијског програма на подручју региона, локалном подручју, укључујући и град Београд.

Чланови Савета су донели одлуку о издавању четири дозволе за ТВ програм и седам за радио програм на регионалном нивоу, 25 дозвола за ТВ програм и 27 дозвола за радио програм на локалном подручју.

Овим су окончани конкурси за доделу дозвола за емитовање радио и телевизијског програма, а укупно је издато 467 дозвола од почетка процеса издавања дозвола.

Чланови Савета су донели одлуку да се идуће године отворе канцеларије РРА у неколико градова у Србији, како би се на тај начин поспешила ефикасност мониторинга рада емитера на регионалним и локалним подручијима.

Савет РРА је обуставио поступак одузимања дозвола пре истека рока на који су издате за три РТВ станице које су измириле обавазе плаћања накнаде, док је у току процедура за још четири емитера којима је рок за измирење обавеза 22. јануар 2009. године.

У Београду,
дана 29. децембра 2008. године

Back to top