Навигација

Саопштење Савета поводом пристиглих представки покрета Двери, Српске радикалне странке и Треће Србије

Савет Републичке радиодифузне агенције, на ванредној седници одржаној дана 6. марта 2014. године, разматрао је представке, покрета Двери, Српске радикалне странке и Треће Србије, које су претходних дана достављене Агенцији. На основу извештаја Службе за надзор и анализу, Савет је утврдио неравномерну заступљеност учесника изборне кампање у програмима емитера.

Савет још једном упозорава емитере да су дужни да обезбеде равномерну заступљеност свих учесника у изборном процесу у програмима у складу са одредбама Закона. Савет посебно истиче да је чланом 68. став 1. тачка 6а Закона о радиодифузији предвиђена обавеза свих емитера да приликом емитовања програма у току предизборне кампање обезбеде равномерну заступљеност без дискриминације свим учесницима кампање.

Такође, чланом 4. Одељка 1 Опште обавезујућег упутства радио и телевизијским станицама (емитерима) у предизборној кампањи за локалне, покрајинске и републичке скупштинске изборе, изборе за председника републике и изборе за националне савете националних мањина, налаже се да извештавање о предизборним активностима треба да буде засновано на начелима објективности, равномерности и заштите јавног интереса.

 

Савет РРА

Back to top