Навигација

Одговор члана Савета РЕМ Оливере Зекић на текст у Цензоловци

Поштовани,

Како сам и сама била новинар, умем да направим разлику између озбиљног истраживања и пуке зле намере, и, са жаљењем, морам да приметим да ваш текст спада у ово друго.

Наиме, не постоји друго објашњење за селектовање информација из моје биографије, и додавање ствари које немају везе са истином, до покушаја да се манипулише у циљу доказивања неке тезе.

А теза је, малтене, да сам ја, осим што јесам чланица РЕМ, не само помогла једном председничком кандидату, него, да све буде горе, после још и писала саопштења СНС-у и СПС-у.

Но, да је на томе остало, не бих се много узбуђивала, поштујем свачију машту, па и ону која, пре него што нешто закључи, одабере само чињенице које јој одговарају, а избаци све оне, крупне или ситне, који руше жељену логичку конструкцију.

У овом случају, ауторка је „само“ заборавила да РЕМ није тек тако одлучивао, него на основу захтева организација које никакве везе немају ни са СНС, ни са СПС, ни са њиховим кандидатом на изборима.

Али, као што сам већ рекла, тако је то када неко новинарство доживљава као крсташки поход, а не као посао који треба само пристојно одрадити, узимајући у обзир, али баш све, чињенице.

Смета ми нешто друго. Када неко покушава да прави своју биографију селектујући и измишљајући податке из моје, а да ме, при том, чак и не позове да их провери.

А да је то урадила, ваша НУПБ (новинарка у потрази за биографијом), би сазнала да сам била и новинар и уредник у Дневном Телеграфу Славка Ћурувије, да сам осуђивана у то време, да сам радила и за Отпор, потом и за посланички клуб ДОС, да сам радила и водила неколико невладиних организација које су се бавиле пројектима који су повезивали Србе и Албанце, да сам била главна уредница оне Борбе која је открила аферу Миладин Ковачевић, да сам, тим поводом била саслушавана, а Борба угашена (не сећам се да се дотична, забринута за слободе, бавила тим случајем), да сам, потом радила на Косову...

Све то, наравно не значи да се одричем рада са Банетом Ивковићем, баш као што се не одричем ни једног другог детаља из моје биографије, у коју спада и то да сам ФПН завршила са просеком 9,86.

Када је реч о мојим везама са СПС, могла је и то да ме пита и рекла бих јој да сам годинама само добар пријатељ са Ивицом Дачићем, али и да нисам ни у странци, ни у влади и да никакву функцију, па ни саветничку, у тој причи немам.

Толико. Молим вас да, у складу са Законом о информисању, објавите мој одговор у целости, а вашој новинарки желим да направи биографију баш какву и заслужује.

Хвала,

Оливера Зекић

Члан Савета Регулаторног тела за електронске медије

Back to top