Навигација

Контакт комитет: Представљен Нацрт смерница за јасније дефинисање измена Директиве

Европска комисија представила је, на 53. састанку Контакт комитета Директиве о аудиовизуелним медијским услугама, Нацрт смерница за дефинисање платформи за дељење медијских садржаја и удела европских аудиовизуелних дела у услугама на захтев.

На састанку Контакт комитета, који је одржан 9. септембра у Бриселу, присуствовало је и Регулаторно тело за електронске медије, а чији је циљ ближе дефинисање измена Директиве које су уведене усвајањем ревидиране верзије овог документа крајем 2018. године.

До краја године очекује се усвајање смерница које се тичу примене појма суштинске функционалности при дефинисању платформи за дељење медијских садржаја и рачунања удела европских аудиовизуелних дела у услугама на захтев, како би се олакшала примена ревидиране Директиве у државама чланицама.

Наведене смернице би требало да представљају решења проблема који су се јавили приликом примене измена Директиве о аудиовизуелним медијским услугама у земљама Европске уније, а посебно у вези са дефинисањем наведених појмова, који представљају најважније измене у Директиви.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/712/AVMSD.jpg
Back to top