Навигација

Саопштење поводом Дана жалости 27.09.2023. године

Влада Републике Србије прогласила је Дан жалости на територији Републике Србије за 27. септембар 2023. године.

Од ступања на снагу Закона о изменама и допунама Закона о обележавању Дана жалости на територији Републике Србије („Службени гласник РС“, број 30/10), Регулаторно тело за електронске медије, као поверени посао, врши надзор на применом одредби које се односе на програме радио и телевизијских пружалаца медијских услуга.

Регулаторно тело за електронске медије указује да пружаоци медијских услуга током пружања медијске услуге емитују одлуку о проглашењу Дана жалости. За време трајања Дана жалости, уместо хумористичких, забавних, ријалитија присилног окружења, фолклорних и других садржаја са забавном и народном музиком, емитују музику и емисије прикладне Дану жалости и ускладе детаљну програмску шему у време дана жалости.

Регулатор ће поводом Дана жалости директно примењивати одредбе Закона о обележавању Дана жалости на територији Републике Србије („Службени гласник РС, број 101/05 и 30/10).

У складу са одредбама које се односе на начин обележавањa Дана жалости, Регулатор препоручује емитовање уметничке и инструменталне музике молског тоналитета.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1206/Rem_logo.png
Back to top