Навигација

Јака међуинституционална сарадња гарант јаке критичке свести деце и младих у дигиталном окружењу

Учесници округлог стола „Медијска писменост и деца у дигиталном окружењу" закључили су данас да је потребна јака међуинституционална сарадња како би се системски радило на јачању критичке свести код деце и младих.

Регулаторно тело за електронске медије организовало је округли сто о медијској писмености као завршну активност у оквиру трећих Отворених дана медијске писмености, са циљем да окупи стучну јавност која се бави децом и младима, а у циљу размене искустава и знања на овом пољу. Закључак учесника је да би међуинституционална сарадња требало да се огледа у односу институција Републике Србије, међународних организација, удружења новинара, невладиног сектора, медија и представника платформи за дељење видео садржаја, као нових актера у дигиталном окружењу.

Говорници за округлим столом били су, поред домаћина скупа, Марјан Маринковић, представник Библиотеке Града Београд и Лукаш Габлер из Тик Тока.

Представник Библиотеке града Београда објаснио је улогу библиотека као значајног ресурс центра за ширење свести о медијској писмености међу свим старосним добима, а посебно према деци и младима. 

Представник Тик Тока представио је начине на који ова платформа подстиче медијску писменост и дигиталну безбедност корисника, као и о начинима борбе против штетног садржаја у онлајн свету.

Поред присутних говорника скупу су присуствовали бројни представници институција у Србији који се баве младима и децом, међународних организација, удружења новинара, невладиних организација и васпитача, који су прошли тренинге за медијску писменост предшколаца у организацији Регулатора.

Овом активношћу Регулаторно тело за електронске медије је завршило треће по реду Отворене дане медијске писмености, у оквиру којих су претходне недеље организоване посете предшколаца јавним сервисима и пружаоцима медијских услуга, као део кампање „Медији широм отворених врата".

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1354/IMG_8817.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1354/IMG_8819.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1354/IMG_8822.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1354/IMG_8816.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1354/IMG_8820.jpg
  • /uploads/attachment/vest/1354/IMG_8832.JPG
  • /uploads/attachment/vest/1354/IMG_8831.JPG
Back to top