Навигација

Саопштење поводом извршене контроле рада две ТВ станице без дозволе за емитовање

По захтеву Основног јавног тужилаштва у Ваљеву, у сарадњи са Републичком радиодифузном агенцијом (РРА) и Републичком агенцијом за електронске комуникације (РАТЕЛ), извршена је контрола Радио телевизије "Марш" д.о.о. Ваљево и Радио телевизије "Ваљево-Кроник" д.о.о. Ваљево, којом је утврђено да су поменуте телевизије у дужем временском периоду емитовале телевизијски програм без дозволе за емитовање програма издате од стране Републичке радиодифузне агенције и дозволе за радио дифузну станицу издате од стране Републичке агенције за електронске комуникације.
 
Против одговорних лица ових телевизија Основном јавном тужилаштву у Ваљеву достављен је извештај због постојања основане сумње да су извршили кривично дело неовлашћено бављење одређеном делатношћуи кривично дело неовлашћено искоришћавање ауторског дела, или предмета сродног права.
 
Полиција је и у претходном периоду контролисала рад и предузимала одговарајуће мере против телевизијских и радио станица које су на подручју Републике Србије емитовале програма без издатих дозвола.
 
У вези са наведеним, a по поднетим кривичним пријавама Републичке радиодифузне агенције заплењена је опрема радио станице радио „Рака Ешингер“ која је емитовала програм на подручју Лазаревца, радио станице „Радио Линк“ која је емитовала програм на подручју Ваљева, радио станице „Радио Max Level МL“ која је емитовала програм на подручју града Новог Сада и радија „Бос“ из Сурчина, који је недозвољеним емитовањем програма ометао авио саобраћај.
 
У Београду,
3. септембра 2012. године
Служба за односе са јавношћу и међународне односе
 
Back to top