Навигација

Семинар - Изазови и могућности емитера у процесу дигитализације

Републичка радиодифузна агенција организује 26. јуна национални семинар "Изазови и могућности емитера у процесу дигитализације",који ће окупити све актере у процесу дигитализације у Хотелу Falkensteiner.
Семинар се одржава у оквиру пројекта SEE Digi.TV, a циљ семинара јесте упознавање емитера и шире јавности са техничким, правним и економским аспектима процеса дигитализације.
Пројекат SEE Digi.TV, у оквиру програма Сарадње у оквиру Југоисточне Европе, који траје од априла 2011, окупио је 15 институција из 10 суседних земаља, углавном регулаторних тела у области радиодифузије и електронских комуникација. Главни циљ пројекта је хармонизација активности у вези са преласком на дигитално емитовање и истраживање могућности за заједнички приступ дигиталној дивиденди. Поред словеначког регулаторног тела (АПЕК), који је главни партнер на пројекту, конзорцијум партнера чине институције и регулаторна тела из Италије, Аустрије, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Албаније и из Србије - Републичка радиодифузна агенција.
Агенду састанка можете преузети овде.
Back to top